adminHlavnı administrátor Odoslané
pred 5 rokmiZ pošty:
Dobry den
Pátram po svojom pradedovi. Volal sa Jan Pinak, ale madari mu dali meno Jan Piniak (videl som aj Janos). Zistil som Ze padol na Piave a pochovali ho na cinto caomaggiore. Lenže som sa už spojil zo starostom tej dediny a povedal, že je tam iba pamätná tabuľa bez mien. Zrejme ich po vojne exhumovali. Neviem, kde by som mal ešte pátrať. Už sa točím do kolečka. Viete mi prosim pomôcť.
Ďakujem
V roku 2003 som bol v spojení s Hansom Duffekom z Bolzana, ktorı mal na starosti vojnové hroby na miestnom cintoríne v rámci organizácie Čierny kríž - starostlivosť o vojnové hroby. Ten mi bol schopnı presne vyhľadať miesto pôvodného aj terajšieho hrobu padlého prapredka a bol takı láskavı, že mi urobil aj fotografie mohyly. Ich adresa vtedy bola:
Verein zur Pflege des
Soldatendfriedhofes von St. Jakob/Bozen
Kampill Center
Innsbrucker-Straße 25
I - 39100 Bozen - (BZ)
Tel +39/0471/974572
Fax +39/0471/327567
hans@duffek.net
Neviem, či kontakty ešte fungujú, ale môžete to skúsiť.
Veci sa odvtedy určite zmenili, nedávno som hľadal človeka padlého v dnešnom Slovinsku a foto hrobu mi poslali za poplatok. Písal som na adresu: grabschmuck@volksbund.de pánovi menom Skiba, z toho sa rozvinula poštová korešpondencia, ale nakoniec som dostal, čo som potreboval
Skúste napísať spočiatku na obe elektronické adresy a oni by Vám kompetentne mali poradiť, čo ďalej.
Držím palce!