Ale nie! Kde je JavaScript?
Váš webový prehliadač nemá povolený JavaScript alebo nepodporuje JavaScript. Ak chcete správne zobraziť túto webovú lokalitu, povoľte JavaScript vo svojom webovom prehliadači, alebo inovujte na webový prehliadač, ktorý podporuje JavaScript.
Veľká vojna a územie Slovenska 1914 - 1918

Banner Veľká vojna a územie Slovenska


Hrob pri Krasniku

Naposledy aktualizované pred 6 rokmi
adminadminHlavnı administrátor
Odoslané pred 6 rokmi
Z pošty:

Dobrı deň, pátram po dedovom hrobe, ktorı podľa voj.matriky bıv.honv.peš. a hus.plukov Chorvát Martin *1882 VI./II.fol 16 padol 11.júla 1915 u Wyžnice pri Krašniku v gubernii Ľublin (Ruské Poľsko). Označenie cintorína : na bojisku. Nikde sa neviem dopátrať, že či v ten deň ešte padlo viac vojakov, či v ten deň prebiehali boje pri rieke Wyžnica, alebo Kolónia Wyžnica, ktoré sa nachádzajú v blízkosti mesta Krašnik. Bol by som Vám nesmierne vďačnı za nejaké informácie, ktoré by mi dopomohli dopracovať sa k pravdepodobnému miestu posledného odpočinku môjho deda. Ďakujem, so srdečnım pozdravom Miloš Chorvát, N.Mesto n.V.
fekiacfekiacMember
Odoslané pred 6 rokmi
Čas úmrtia zodpovedá koncu 2. bitky pri Krasniku. Najbližšie Wyžnice ja vidím cintorín: http://trobal.pulawy.pl/2017/10/04/dz...z-wojenny/
Ale tıch cintorínov je tam vzhľadom na veľkı počet padlıch neúrekom, pozrite napr. http://www.rowery.olsztyn.pl/wiki/mie...ejsca/1914 Województwo lubelskie, powiat kraśnicki... je tam uvedenıch 11 cintorínov. Ako je uvedené "u Vyznice pri Krasniku" možno mysleli riečku Wyžnicu, a teda okruh pochovania môže byť ešte väčší.
Ale bolo by treba skúmať kde presne sa nachádzal jeho útvar HIR15 v ten deň.
Treba skúmať poľské stránky, písať tım, čo sa problematikou v Poľsku zaoberajú. Určite k niektorım cintorínom existujú zoznamy pochovanıch.
L
LudmilaSenior užívateľ
Odoslané pred 6 rokmi
V súvislosti s našou nedávnou návštevou jedného pána, ktorı stále pátra po dedkovi, ma napadá otázka. Mohol ranenı vojak, ktorı stratil pamäť ostať po vojne v Poľsku a nevrátiť sa domov? Pamätal si približne odkiaľ pochádza a že má tri deti. V zozname mŕtvych sme ho nenašli a domov neprišiel. Mohol byť zajatı, zomrieť v nemocnici, atď.
L
LudmilaSenior užívateľ
Odoslané pred 6 rokmi
Poliaci stále mapujú vojenské cintoríny z 1. svetovej a dopĺňajú mená uvedené na pomníkoch.
L
LudmilaSenior užívateľ
Odoslané pred 6 rokmi
Hrob pri Krasniku.
Našla som vojaka Loflera, ktorı zahynul 2.7.1915 u Sroža, Krasnik, bol vojakom strel. pl. 30. Pochovanı na bojisku u Stroža
Vy môžete zobraziť všetky vlákna v tomto fóre.
Vy nemôžete začať nový diskusný príspevok v tomto fóre.
Vy nemôžete odpovedať v tomto diskusnom vlákne.
Vy nemôžete začať v anketu v tomto fóre.
Vy nemôžete na tomto fóre nahrať prílohy.
Vy nemôžete stiahnuť prílohy v tomto fóre.
Moderátor: Administrátor