Dobrı deň,
prosím, vie mi niekto poradiť, kam sa mám obrátiť pri pátraní po kmeňovom liste môjho prastarého otca Konrada Ciulisa, ktorı sa narodil v roku 1865 v dedinke Kwiatonowice vo vtedajšej Galícii - dnes Poľsko. Vo VÚA Praha nemajú žiadny záznam. Viem len, že bol pridelenı k zásobovaciemu trénu. V čase mobilizácie žil v Prešove. Za akúkoľvek informáciu vopred ďakujem a budem veľmi vďačná.
Váženı pán Fekiac,
veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď. Skúsila som podľa Vašej rady napísať do poľského vojenského archívu. Prišla mi negatívna odpoveď, ale za pokus to stálo. Ak by niekoho zaujímalo znenie, tak odpoveď z archívu prikladám.
WBH
To isycova@yahoo.com Jan 27 at 2:11 PM
Szanowna Pani,
uprzejmie informuję, że w wyniku kwerendy przeprowadzonej w zasobie Centralnego Archiwum Wojskowego WBH (bazach danych, kartotekach) nie odnaleziono materiałów archiwalnych dotyczących Pana Konrada Ciulisz ur. w 1865 r. Archiwum nie posiada w swoim zasobie pełnej ewidencji żołnierzy Wojska Polskiego, a wszelkie poszukiwania w materiałach archiwalnych prowadzi na podstawie danych personalnych i danych o służbie (nazwy lub numeru jednostki wojskowej, w której ww. pełnił służbę) przekazanych przez zainteresowane strony.
----------------------------------
Wojskowe Biuro Historyczne
ul. Pontonierów 2A
00-910 Warszawa 72