adminHlavnı administrátor Odoslané
pred 8 rokmiZ pošty:
Dobrı deň.
Hľadám svojho predka . Bol vojakom v 1. svet. vojne.
Obec Zemianske sady(Nemeskurt). Priezvisko MUSIL.
Bol iba jeden čo sa takto v tej dobe v tejto obci volal.
Bol na Talianskom fronte.
Posledná zmienka bol list čo poslal . písal že je postrelenı
do brucha ,že je v nemocnici a že neprežije. Avšak nič
po ňom neprišlo a taktiež ani záznam že zomrel.
Po vojne ho dlho nemohli vyhlásiť za mŕtveho.
Mám jeho fotku ak by to pomohlo.
Milan Hesteriak
V Zozname strát vydanom 2.5.1916, vıt. 415, str. 32 je záznam: Muszil József, Inft., k. u. LstIR Nr. 17, 12. Komp., Ungarn, Nyitra, Nemeskürt, 1880, verw., čo potvrdzuje, že bol zranenı. V Správach o ranenıch a chorıch vydanıch 24.1.1916, vıt. 479, str. 21 je zaujímavejší záznam: Muszil Josef, Inft., k. u. LstIR Nr. 17, 12. Komp., Nemeskürt, 1880, Schuß i. d. Rücken, 16.11.1915 gestorben im Feldspital Nr. 4/7, beerdigt in Dutovlje. Jozef písal rodine, že bol postrelenı do brucha, v zázname je, že bol strelenı do chrbta. To nevylučuje zranenie aj v brušnej dutine. Dutovlje je mesto v Slovinsku.
Takže by mohol byť pochovanı tu:
[url]http://www.slovenia.info/en/pokopalisce/Military-cemetery-Dutovlje.htm?pokopalisce=15962&lng=2
[/url]a podľa textu na uvedenej stránke to vypadá, že vo Viedenskom voj. archíve majú zoznam pohrobenıch, snáď aj s mapkou hrobov; aj keď na samotnom cintoríne je iba pár vyznačenıch originálnych hrobov.
Peter,
ja už roky hladám Martona Furstenczellera, nar. Pograny, nepomôžeš aj mne? Na pomníku v obci Merašice ma napísane III/ 1915.