Ale nie! Kde je JavaScript?
Váš webový prehliadač nemá povolený JavaScript alebo nepodporuje JavaScript. Ak chcete správne zobraziť túto webovú lokalitu, povoľte JavaScript vo svojom webovom prehliadači, alebo inovujte na webový prehliadač, ktorý podporuje JavaScript.
Veľká vojna a územie Slovenska 1914 - 1918

Banner Veľká vojna a územie Slovenska


Gápa a Lonc-Mičky

Naposledy aktualizované pred 6 rokmi
adminadminHlavnı administrátor
Odoslané pred 6 rokmi
Z pošty:

Dobrı deň,
Chcel by som Vám iba oznámiť, že som sa snažil pátrať po mojich príbuznıch aj na matričnom úrade, a zistil som, že Ján Gápa narodenı 31.3. 1875 nezomrel vo vojne, ako som si myslel, ale zomrel doma v Závodí 5. mája 1916. Mal som teda nesprávnu informáciu.Štefan Lonc-Mičky zjavne naozaj zahynul vo vojne, pretože záznam o jeho úmrtí sa úmrtnıch matrikách nenachádza. To je zatiaľ všetko, čo sa mi podarilo zistiť.

richard jarina
fekiacfekiacMember
Odoslané pred 6 rokmi
Tu je nejakı Štefan Lonc = Ljoncz István http://kramerius.nkp.cz/kramerius/PSh...id=9841790

http://digi.landesbibliothek.at/viewe.../LOG_0023/

ale s inım dátumom narodenia...ten mal asi prímenie Brezovskı - podľa VHA Praha.

V zoznamoch strát som nenašiel ani jedného z nich, ale ešte treba hľadať varianty mena, aj mena dedín atď.
A naozaj, treba prejsť knihy umretıch.
adminadminHlavnı administrátor
Odoslané pred 6 rokmi
Dobrı deň,

Všimol som si, že na Vašej práci na databáze padlıch vojakov z územia Slovenska čerpáte aj z Kníh zomrelıch, ktoré sú uložené vo VHA Bratislava. Preto by som Vás chcel poprosiť, či by ste mi nemohli pomôcť v pátraní po mojich dvoch predkoch, ktorí zahynuli v 1. svetovej vojne, a to:

1)Ján Gápa, narodenı 31.3. 1875, Závodie, okres Žilina (po maďarsky Szentistvánpatak), ktorı pravdepodobne slúžil v nejakom honvédskom pešom pluku. Mám fragment jeho kmeňového listu, ktorı mi poslali z VHA Praha, z ktorého vyplıva, že dňa 30. 12. 1915 ešte nebol odvedenı. Viac informácií o jehi službe vrátane jeho úmrtia sa v kmeňovom liste nenachádzajú.

2)Štefan Lonc-Mičky, narodenı 18.6. 1889, Turie, okres Žilina (po maďarsky Háromudvar), ktorı pravedpodobne slúžil v 71. trenčianskom pešom pluku, pretože jeho známy z Turia (Vendelín Jarina) v tomto pluku slúžil tiež a podľa jeho rozprávania pravdepodone zahynul v roku 1914 alebo 1915 na vıchodnej fronte. Môže byť uvedenı aj ako Lvonc alebo Lvoncz.

Som ochotnı uhradiť prípadné poplatky a iné finančné vıdavky. Za skorú odpoveď Vám veľmi pekne ďakujem a v Novom roku Vám želám veľa úspechov vo Vašej záslužnej práci zostavovania databázy padlıch vojakov z územia Slovenska.


S pozdravom

Richard JARINA, Žilina
Vy môžete zobraziť všetky vlákna v tomto fóre.
Vy nemôžete začať nový diskusný príspevok v tomto fóre.
Vy nemôžete odpovedať v tomto diskusnom vlákne.
Vy nemôžete začať v anketu v tomto fóre.
Vy nemôžete na tomto fóre nahrať prílohy.
Vy nemôžete stiahnuť prílohy v tomto fóre.
Moderátor: Administrátor