Ale nie! Kde je JavaScript?
Váš webový prehliadač nemá povolený JavaScript alebo nepodporuje JavaScript. Ak chcete správne zobraziť túto webovú lokalitu, povoľte JavaScript vo svojom webovom prehliadači, alebo inovujte na webový prehliadač, ktorý podporuje JavaScript.
Veľká vojna a územie Slovenska 1914 - 1918

Banner Veľká vojna a územie Slovenska


Padol v Taliansku

Naposledy aktualizované pred 7 rokmi
R
RagnarNewbie
Odoslané pred 7 rokmi
Nazdar,

Pokusal som sa najst svojho predka a postupoval som podla vasho navodu ale nefungovalo mi to spravne. Chcel by som vas preto poprosit o pomoc pri hladani (mozno vam to bude trvat 10min miesto mojich hodin).
Hladam:
Paulus Fabian
nar. 27.05.1882 v Almás (Jablonov, okr. Levoča) 125
Padol v Taliansku asi v 1914 co je sporne (niekto z rodiny tvrdi ze na Piave
https://sk.wikipedia.org/wiki/Bitka_na_Piave ale to bolo az v 1917)

Mozno sa nachadza v zozname padlych (Verlustliste), ak nie co by ste mi
odporucili?

Dakujem za akukolvek odpoved.
peterpeterSenior užívateľ
Odoslané pred 7 rokmi
V Zozname strát vydanom 21.7.1915, vıt. 216, str. 14 je záznam: Fábian Pál, Inft., k. u. LIR Nr. 9, 11. Komp., Ungarn, Szepes, Szepesalmás, 1882, tot (1./5. 1915). Obec sa volala Szepesalmás, aj keď sa dajú nájsť názvy obcí v staršej alebo skomolenej variante. V zázname je tot-mŕtvy, takže mohol zomrieť 1.5.1915 prípadne plus mínus niekoľko dní. k. u. LIR Nr. 9 bol vlastne neskoršie premenovanı na 9. HIR (honvédsky peší pluk). Ten bol súčasťou 77. HIBrig. (77. honvédskej pešej brigády, patril do nej spomínanı 9. HIR a 11. HIR, oba pluky mali po troch práporoch) a tá patrila do 39. HID. 39. HID bola spolu s 12. ID v VI. zbore. A VI. zbor bol v nemeckej 11. armáde-deutsche 11. Armee. Tejto armáde velil Generaloberst August von Mackensen. To všetko k 1.5.1915 teda k dátumu smrti vášho príbuzného. Skúste si podrobnejšie pohľadať kde sa približne v čase jeho úmrtia táto armáda (divízia, brigáda) nachádzala a kde bola nasadená. Možno sa vám tak podarí nájsť aspoň približne miesto, kde padol. Mohlo to byť niekde v oblasti medzi Tarnowom a Gorlicami ako je to aj na mapke vo wikipédii. Podľa všetkého teda nepadol v Taliansku ale na ruskom fronte, v dnešnom Poľsku. https://de.wikipedia.org/wiki/11._Armee_(Deutsches_Kaiserreich)
Upravil/a peter dňa 02-10-2017 22:00, pred 7 rokmi
Vy môžete zobraziť všetky vlákna v tomto fóre.
Vy nemôžete začať nový diskusný príspevok v tomto fóre.
Vy nemôžete odpovedať v tomto diskusnom vlákne.
Vy nemôžete začať v anketu v tomto fóre.
Vy nemôžete na tomto fóre nahrať prílohy.
Vy nemôžete stiahnuť prílohy v tomto fóre.
Moderátor: Administrátor