Ale nie! Kde je JavaScript?
Váš webový prehliadač nemá povolený JavaScript alebo nepodporuje JavaScript. Ak chcete správne zobraziť túto webovú lokalitu, povoľte JavaScript vo svojom webovom prehliadači, alebo inovujte na webový prehliadač, ktorý podporuje JavaScript.
Veľká vojna a územie Slovenska 1914 - 1918

Banner Veľká vojna a územie Slovenska


Vojenské matriky vo VHA

Naposledy aktualizované pred 11 rokmi
adminadminHlavnı administrátor
Odoslané pred 11 rokmi
branislavbranislavMember
Odoslané pred 11 rokmi
Tu je vsak prva lastovicka: http://bystrica.sme.sk/c/6693031/zdig...muzei.html – mozno v buducnosti sa zahrnu do tohto projektu aj tieto archivne materialy
branislavbranislavMember
Odoslané pred 11 rokmi
Za Jozefa Macka:
To ano. Cirkevné matriky sú krásne oskenované zhruba do toho roku 1890 a tam človek môže nájsť tiež zaujímavé veci. Stačí poznať link. Len vyznať sa v spleti mien v tej-ktorej obci je trochu problém, pretože si často dávali rovnaké krstné mená ako mali rodičia a starí rodičia a dokonca si súrodenci dávali rovnaké mená svojim deťom. Ak mal jeden prvorodeného syna Jána, tak druhı dal svojmu prvorodenému také isté meno (napr. po dedkovi). A aby bol chaos väčší brali sa navzájom aj švagrovia a švagriné napr. traja bratia si zobrali za manželky dievčatá, ktoré boli sestrami. Asi sa snažili obmedziť štiepenie majetku. Orientovať sa v záznamoch dá len tak, že máte kus papiera a značíte si popisné čísla bydliska a vek osôb a až potom uvidíte väzby. Zaujímavé je tiež, že často mali súrodenci svadbu naraz v jeden deň. Asi menšie vıdaje na svadby. Odbili to naraz.
Vy môžete zobraziť všetky vlákna v tomto fóre.
Vy nemôžete začať nový diskusný príspevok v tomto fóre.
Vy nemôžete odpovedať v tomto diskusnom vlákne.
Vy nemôžete začať v anketu v tomto fóre.
Vy nemôžete na tomto fóre nahrať prílohy.
Vy nemôžete stiahnuť prílohy v tomto fóre.
Moderátor: Administrátor