Ale nie! Kde je JavaScript?
Váš webový prehliadač nemá povolený JavaScript alebo nepodporuje JavaScript. Ak chcete správne zobraziť túto webovú lokalitu, povoľte JavaScript vo svojom webovom prehliadači, alebo inovujte na webový prehliadač, ktorý podporuje JavaScript.
Veľká vojna a územie Slovenska 1914 - 1918

Banner Veľká vojna a územie Slovenska


Rózsa János

Naposledy aktualizované pred 7 rokmi
adminadminHlavnı administrátor
Odoslané pred 7 rokmi
Z pošty:

Dobry den

prepacte, ze sa ozivam az teraz. Medzitym sa mi ozvali z archivu v Madarsku - ohladom stryka mojej mamky. Zacnem z informaciami, ktore ste spominali mozno zistite viac - text z archivu sa tyka pana Rozsu. ale ja Vas chcem velmi poprosit, ci su nejake udaje ohladom dedka mojej kamaratky, vraj to bol posledny Uhorsky husar. Jeho udaje su : Erazmus Csicsola narodeny 1891.

Ohaldom mamkynho stryka su udaje tu:
Meno : Rózsa János, miesto narodenia Kolta, 6. 8. 1916

tu je mojou kamaratkou prelozeny text, co mi zaslali z madarskeho archivu - Anna Balogh bola jeho mama.

1. februára 1943 sluzil v cestnej strazi prapor 22/II ,kde v oblasti potoka Olim zmizol.odvtedy nevedia o nom nc, pisu tu moznosti, bud zahynul v boji alebo ako zajatec, bud pri prevoze alebo priamo v zajati,...vraj koncom 90tych rokov obdrzali zoznam o zajatcoch v ruskych taboroch,no nebol ani na tom zozname.vraj 10 000 vojakov padlo a nemaju ani stopy.

Folyó év április 18-án kelt megkeresésére kutatást folytattunk a Hadtörténelmi Levéltár és Irattár 2. világháborús veszteségi nyilvántartásaiban Rózsa János (Kolta, 1916.) 2. világháborús halálával kapcsolatban.
A M. Kir. Honvédség rendelkezésünkre álló második világháborús veszteségi nyilvántartásai szerint Rózsa János (Kolta, 1916. 08. 06., a. n.: Balogh Anna) honvéd, címzetes őrvezető, aki a m. kir. 22/II. honvéd zászlóaljban szolgált, 1943. február 1-jén orosz hadműveleti területen, az Olim patak völgyében eltűnt.
Sorsáról azóta sem rendelkezünk bővebb információkkal. Feltehetőleg a harctéren halt hősi halált, vagy hadifogságba kerüléskor, esetleg a hadifogolytáborba történő szállítás közben hunyt el.
A keresett Rózsa János neve nem szerepel abban a névjegyzékben, amelyet az 1990-es évek végén az Orosz Föderáció adott át Magyarországnak a szovjet hadifogolytáborokban elhunyt magyar katonákról.
A mintegy 60 ezer nevet tartalmazó jegyzékben általában azok vannak feltüntetve, akik beérkeztek a szovjetunióbeli hadifogolytáborokba és ott regisztrálták őket.
Arról a sok tízezer magyar katonáról, akik a fogságba esés és a hadifogolytáborba való megérkezés között vesztették életüket sem Magyarországon, sem Oroszországban nincsenek adatok.

Prosim dajte mi vediet. dakujem

Haragova

---------------------------------------------------------------------
Ďalšia otázka:

Dobry den

dakujem, prosim pozerali ste meno Erazmus Csicsola narodeny 1891, spominala som ho v mojom maily, je to dedko mojej kamaratky ?
Ona tvrdi, ze to bol posledny rak-uhorsky husar.
Tiez by som sa chcela opytat na Jan-Tomas Róža (Rózsa) narodeny 1887 v Kolta - padol 1915.

dakujem
s pozdravom
Haragova
branislavbranislavMember
Odoslané pred 7 rokmi
Nejakıch Róžovcov vyhodil Kramerius:
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/Search.do?documentType=periodical&text=R%C3%B3zsa

aj Landesbibliothek:
http://digi.landesbibliothek.at/viewer/search/-/FULLTEXT%253A%2528r%25C3%25B3zsa%2529/1/-/-/

ale myslím, že to nie je oni jeden on.

Kartotéka nič nenašla:
http://www.vuapraha.cz/node/69

Hmm. Skúšajte ďalej rôzne variácie mena a bydliska v uhorskom prepise.
Vy môžete zobraziť všetky vlákna v tomto fóre.
Vy nemôžete začať nový diskusný príspevok v tomto fóre.
Vy nemôžete odpovedať v tomto diskusnom vlákne.
Vy nemôžete začať v anketu v tomto fóre.
Vy nemôžete na tomto fóre nahrať prílohy.
Vy nemôžete stiahnuť prílohy v tomto fóre.
Moderátor: Administrátor