Ale nie! Kde je JavaScript?
Váš webový prehliadač nemá povolený JavaScript alebo nepodporuje JavaScript. Ak chcete správne zobraziť túto webovú lokalitu, povoľte JavaScript vo svojom webovom prehliadači, alebo inovujte na webový prehliadač, ktorý podporuje JavaScript.
Veľká vojna a územie Slovenska 1914 - 1918

Banner Veľká vojna a územie Slovenska


Martin Kmeť - Adamov - 1917

Naposledy aktualizované pred 9 rokmi
adminadminHlavnı administrátor
Odoslané pred 9 rokmi
Z pošty:
Moji rodičia už umreli a v starıch dokladoch som našla nejakı" Návrh na oddania pozostalosti po nebohom na bojišti Ypek". Bol to starı otec mojej mamky. Volal sa Martin Kmeť / Adamov - to bolo prímenie, v tom čase ešte asi neboli rodné čísla, tak takto ľudí označovali/.
Padol ako som už napísala na bojišti Ypek dňa 20. augusta 1917. Bol obyvateľom Hriňovej. Tak sa to píše v tejto listine. Bola by som nesmierne šťastná, keby som sa mohla dozvedieť, kde je tento môj prastarkı pochovanı. Či má niekde hrob, kde by som ho mohla aspoň raz v mojom živote navštíviť a uctiť si jeho pamiatku.
Ďakujem!

To vyzerá na nejakú skomoleninu. Ypek mi nič nehovorí.
peterpeterSenior užívateľ
Odoslané pred 9 rokmi
V Zozname strát vydanom 3.1.1918, vıtl. 640, str. 30 je zápis: Kmety Márton, LstInfst., k. u. LstEtappBaon. IV/10, Ungarn, Zólyom, Herencsvölgy, 1870, gestorben 20.8.1917. V zápise je hodnosť, jednotka v ktorej slúžil a súhlasí dátum úmrtia. Podľa zápisu zomrel a tak sa dá len predpokladať, že bol ranenı alebo chorı. Ypek: mohlo by ísť o mesto v Kosove na západ od Prištiny - Peja, Pejë, srbsky Peć a turecky Ipek.
Upravil/a peter dňa 01-10-2014 21:42, pred 9 rokmi
Vy môžete zobraziť všetky vlákna v tomto fóre.
Vy nemôžete začať nový diskusný príspevok v tomto fóre.
Vy nemôžete odpovedať v tomto diskusnom vlákne.
Vy nemôžete začať v anketu v tomto fóre.
Vy nemôžete na tomto fóre nahrať prílohy.
Vy nemôžete stiahnuť prílohy v tomto fóre.
Moderátor: Administrátor